Det finns de som med modersmjölken fått passion för motorcyklism i och med deras föräldrars intresse och så finns det de som upptäcker intresset senare i livet, samt alla där emellan. Gillar man motorcyklar finns det många sätt att följa den passionen. Allt från att se den klassiska filmen Easy Rider till att spela på slots med motorcyklar i nyspins.info. Den här artikeln beskriver kärleken till motorcykeln.

Sparkcykel och cykel

De flesta börjar sina karriärer på två hjul med att cykla på vanlig cykel eller på sparkcykel. På så sätt får man en försmak inför vad som komma skall. De flesta vettiga föräldrar sätter nog inte sina barn framför styret på en motorcykel det första de gör, utan lär barnen att avancera i graderna. De motorcyklister i vuxen ålder som inte har cyklat är nog extremt svårräknade, cykeln är helt enkelt ett förstadium till motorcykeln.

Moped

I tonåren börjar intresset för fart att komma, och en cykel kommer inte upp i så höga hastigheter. Därför väntar de flesta på att 15-årsdagen ska inträffa så att de kan köra sina mopeder (förhoppningsvis otrimmade) på allmän väg i max 45 km/h. Nu får mopedisterna lära sig att mecka med motorer och sköta fordon, vilket är en bra inlärningsperiod för senare motorcykelåkande.

Motorcykel

Det är dyrt att ta motorcykelkörkort och det är inte alla som har råd att ta behörigheterna A1 och A2 vid respektive åldersgränser. Vid 24 har de flesta stadgat sig med jobb och kanske studerat färdigt vilket ger en stabil inkomst som kan finansiera A-körkortet. Åldersgränsen för tung motorcykel motiveras av att hjärnan är fullvuxen först vid 24-25 vilket gör att mognaden på papperet är avsevärd större än vid 18 års ålder.

Det finns dock ingen övre åldersgräns för att ta A-körkort (så länge man har hälsan och synen i någorlunda bra skick) vilket gör att alla som blir motorcykelfrälsta i medelåldern eller rent av som gamla kan ta lappen. Välkommen in i den fantastiska MC-världen, vi hoppas att din kärlek till hojen kommer växa och bestå!