Ungefär lika länge som det funnits bilar har vi haft motorcyklar. Deras inflytande sträcker sig långt utöver vägarna. Allt från kläder till spelautomater som https://duelz.info till TV spel har teman från motorcyklar. Det finns många populära motorcyklar och i den här artikeln listas de allra vanligaste och kända hojarna.

Harley-Davidson

Harley-Davidson är ett amerikanskt motorcykelfabrikat etablerat 1903 i Milwaukee, Wisconsin. Dess karaktäristiska standardutförande består av kromstyren, eleganta detaljer och robusta säten. Som förare sitter man tillbakadraget och bekvämt, det råder inga tvivel om att HD är som bäst ute på landsvägarna. Många filmer och tv-serier har slagit mynt av motorcykelns popularitet, inte minst “Sons of anarchy” som finns utgrenad i flera säsonger. HD står för kvalitet, bekvämlighet och tidlöshet. Man vet vad man får för pengarna med Harley-Davidson, nackdelen är att helt fabriksnya hojar kan kosta mycket.

Suzuki

Med en hoj från Suzuki kommer du känna dig oövervinnerlig, ta det därför lugnt när du vrider om gasrullen som är kopplad till motorns alla hästkrafter. Suzuki gör sportiga motorcyklar som fokuserar på prestanda och fartglädje. Accelerationen är motorcykelns normalläge, såvida den inte står helt still vid ett rödljus eller i garaget förstås. Dess strömlinjeformade kaross gör att vilken Volvo som helst framstår som en trög passagerarfärja som stör trafiken. Suzuki Hayabusa är troligtvis den mest kända modellen då den 1999 vid lanseringen satte världsrekord för högst uppmätta toppfart för en massproducerad motorcykel, 307 km/h.

Ducati

Italienarna gillar skrytsamma fordon med mycket attityd, precis vad Ducati och dess hojar står för. Märket, som ägs av Lamborghini, är det italienska motorcykelfabrikat som är mest känt internationellt sett. Ducati förknippas med rödlackerade karosser och körs främst av unga män som gillar motorcyklar med tyngd som ändå går att pressa upp i hög hastighet. Man sitter framåtlutad med bröstkorgen över bränsletanken på flera av modellerna. Passagerare får inte plats på värstinghojarna utan där är avsikten att få bort vikt utöver förarvikten. Det är därför ingen brukshoj som man kan göra ärenden med precis. Vill man köra med den sporadiskt för nöjets skull är det en utmärkt motorcykel.